ERÜ Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nde Mezuniyet Coşkusu

ERÜ Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nde Mezuniyet Coşkusu

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü, 2016- 2017 eğitim-öğretim dönemi mezunlarını verdi. Program kapsamında 101 öğrenci mezun oldu.

Sabancı Kültür Sitesi’nde gerçekleştirilen mezuniyet törenine; Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Muhittin Kapanşahin, Astronomi ve Uzay Bilimleri Gözlemevi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. İbrahim Küçük, Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Hasan Ali Şahin ile çok sayıda akademisyen, öğrenci ve aileleri katıldı.

Mehteran takımının konseri ile başlayan etkinlikte konuşan Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Muhittin Kapanşahin, öğrencilerin bütün gayretinin öğrenmek olması gerektiğini söyledi.

Doç. Dr. Kapanşahin, “Biz hocalar olarak özellikle okulumuza yeni başlayan öğrencilerimize, önünüzde bitmeyecekmiş gibi çok uzun gördüğünüz aylar yıllar nasıl geçecek diye düşündüğünüz dört sene var. Fakat bu zaman dilimi göz açıp kapayana kadar geçip gider.  Sizler şimdiden işi sıkı tutun. Çünkü dört yılın nasıl geçtiğini bilemezsiniz bütün gayretinizle işiniz öğrencilik ve öğrenme olsun. Bunun gereğini yerine getirin şeklinde hitap ederiz. Bir anlamda onlara oryantasyon uygularız. Bu sözümüzü hakkıyla idrak edip anlayan öğrencilerimiz hatırlayacaktır ki! Bugün hakikaten dört yıl gibi bir süre su gibi akıp gitti. Mezun olan bütün öğrencilere bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.

Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Hasan Ali Şahin ise konuşmasında, tarih bölümünün amacının geleceğin tarih uzmanlarını en iyi şekilde donatmak olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Şahin, “Tarih bölümünün maksadı geleceğin tarih uzmanlarını modern araştırma teknikleriyle donatarak, bu tekniklerin uygulanmasını sağlamak ve çağdaş yöntemlerle hazırlanmış çalışmalara zemin oluşturmaktır. Aynı zamanda bilimsel ve çok boyutlu düşünen öğrenciler yetiştirmek, bilimsel araştırma ve kaliteli bir eğitim için teşvik edici unsurlar oluşturmaktır” diye konuştu.

Konuşmaların ardından mezun öğrencilere diplomaları verildi. Öğrencilerin keplerini havaya fırlatmalarının sonra tören son buldu.
 Video için tıklayınız

23 Mayıs 2017 Salı