ERÜ Hukuk Fakültesi Ailesi’nden Örnek Davranış

ERÜ Hukuk Fakültesi Ailesi’nden Örnek Davranış
17 Aralık Şehit Komandolar Anısına, Fatih Sultan Mehmet Han İlkokuluna Kütüphane Yaptırdılar

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Hukuk Fakültesi Ailesi, sosyal sorumluluk projesi kapsamında örnek bir davranışa daha imza attı. ERÜ Hukuk Fakültesi akademisyen, idari personel ve öğrencilerinin bağışlarıyla, 17 Aralık Şehit Komandoların anısına İldem Fatih Sultan Mehmet Han İlkokulu’na kütüphane yaptırıldı.

Okul kütüphanesinin açılışı törenine; Vali Yardımcısı Baha Başçelik, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, Erciyes Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Doğan, Melikgazi Belediyesi Başkan Yardımcısı Yüksel Kahraman, Melikgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Tuncay Demir, okul müdürleri, veliler ve Erciyes Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri katıldı.

17 Aralık Şehit Komandolar anısına Fatih Sultan Mehmet Han İlkokuluna kurulan kütüphane hakkında bilgiler verilmesinin ardından açılış konuşmasında İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, “Kur’an-ı Kerim’in ilk emri oku olmuştur. İnsanların okumak ve düşünmekle mükellef olduğu birçok yerde zikredilmiştir. Dinimizin ve kültürümüzün okumamızı teşvik etmesine rağmen ülkemizdeki kitap okuma oranları iç açıcı bir durumda değildir. Bu konuda Kültür Bakanlığının yaptığı araştırmaya göre Türkiye nüfusunun yüzde 31’i hiç kitap okumamaktadır. Ülkemizde yılda ortalama 7.2 kitap okunmaktadır. Türkiye'de kütüphane sayısı bin 434, kahvehane sayısı 600 bin. 7-14 yaş arasındaki bireyler en çok kitap okuyan grubu oluşturmaktadır. 15-34 yaş grubunda kitap okuma ve internet kullanma, diğer yaş gruplarına göre daha yaygındır. 35 yaş üzeri bireyler çoğunlukla TV izlemekte ve aileyle zaman geçirmektedir. Kitap okumak başarıyı ve güzel ahlakı beraberinde getirir'' dedi.

Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven ile Vali Yardımcısı Baha Başçelik, yaptıkları konuşmalarda, örnek davranışları ve bağışlarından dolayı Hukuk Fakültesi ailesine teşekkür ederken, kütüphanenin hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından, kütüphanenin açılış kurdelesi, protokol üyeleri ve öğrenciler tarafından kesildi.

22 Mart 2017 Çarşamba