Erciyes Üniversitesi’nde Gazetecilere “Mesleğe Saygı ve Onur Ödülü” Verildi

Erciyes Üniversitesi’nde Gazetecilere “Mesleğe Saygı ve Onur Ödülü” Verildi

Erciyes Üniversitesi ve Kayseri Gazeteciler Cemiyeti işbirliği ile "24 Temmuz Basın Bayramı Etkinlikleri" kapsamında gazetecilik mesleğinde 30, 40 ve 50 yıl ve üzeri görev yapan gazetecilere “Mesleğe Saygı ve Onur Ödülü” verildi.

Turizm Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe, Vali Vekili Mehmet Emin Avcı, Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Güven, Vali Yardımcısı Ali Uslanmaz, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, İl Sağlık Müdürü Dr. Ramazan Benli, Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Günçavdı, Kayseri Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Metin Tanrıver, önceki dönem yardımcıları Prof. Dr. Murat Doğan, Prof. Dr. Mustafa Kemal Apalak, Prof. Dr. Emine Alp Meşe, Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Prof. Dr. Nafiz Kahraman, Prof. Dr. Derviş Boztosun, fakülte dekanları, yüksekokul, enstitü ve meslek yüksekokulu müdürleri ile çok sayıda akademisyen ve gazeteci katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Erciyes Üniversitesi Kurumsal İletişim Komisyonu Başkanı ve Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Doğan, yerel sorunların dile getirilmesi ve şehrin tanıtılmasında yerel basının önemli bir unsur olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Doğan, “Üniversite olarak çeşitli etkinliklerle yerel basınımız olan ilişkilerimizi sürdürmeye çalışıyoruz. Bugüne kadar Kayseri basını yüzyılı aşkın geçmişi ile bize ve şehrimize ışık tutmaktadır. Kayseri’de ilk gazete Erciyes Gazetesi 1910 yılında çıkartılmıştır. Bizde bu çerçevede, basının bu tarihten gelen birikiminden üniversite olarak yararlanmaya çalışıyoruz. Tabi ki İletişim Fakültemizin olması bu ilişkiyi daha da ileri götürdü. Gerek İletişim Fakültemizin değerli öğretim elamanlarının Kayseri Gazeteciler Cemiyeti ile yürüttüğü eğitim faaliyetleri, gerekse de cemiyetimizin kıymetli ve deneyimli mensuplarının öğrencilerimize ve öğretim elamanlarımıza yapmış oldukları söyleşiler ile bilgi aktarımı, bu çerçevede zikredilmesi gereken önemli etkinliklerdir” dedi.

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya ise konuşmasında Kayseri’nin basın tarihi hakkında bilgiler verdi.

Altınkaya, “Üniversitelerin bir ülkenin, bir şehrin kalkınmasında çok büyük emeği vardır. Erciyes Üniversitesi 40 yıllık tarihi ile bu şehre ve bilime önemli katkısı olmuştur. Bu açıdan baktığımızda Erciyes Üniversitesi, her manada Kayseri’nin gelişmesine katkı vermiş önemli bir eğitim kurumudur. Geçtiğimiz yıl Erciyes Üniversitesi, 200’e yakın devlet ve vakıf üniversitesi arasında 10 araştırma üniversitesi arasında yer aldı. Bu manada Erciyes Üniversitesi’nin değerli öğretim üyelerinin araştırma noktasında gelecek adına, Türkiye’nin kalkınma ve büyümesi adına çok başarılı projelere imza atacağına inanıyorum” diye konuştu.

Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Güven de konuşmasında, üniversite ve şehirlerin birlikte gelişen unsurlar olduğunu kaydetti.

Prof. Dr. Güven, “Ben 28 yıl önce geldim Kayseri’ye. Kayseri’ye geldiğimde 24 yaşındaydım. Şimdi 52 yaşındayım. Ömrümün büyük bir kısmı Kayseri’de geçti. Öncelikle şunu söylemek isterim. Ben geldiğim yıllarda Kayseri tipik bir Anadolu şehri, Erciyes Üniversitesi ise tipik bir taşra üniversitesiydi. Bugün geldiği noktada Türkiye’nin sayılı üniversitelerinden birisi oldu. Kayseri de, Türkiye’nin gelişmiş güzel şehirlerinden biri oldu. Tabi üniversiteler ve şehirler birlikte gelişiyorlar. Kayseri kurumları arasında uyumun çok iyi olduğu bir şehir. Bu kurumsal uyuma basında önemli katkı sağlıyor. Kayseri’de basının etkisi yapıcı yönde gelişiyor. O yüzden de hem bu programın yapılmasını önemsedik, hem de bu programda bulunmayı çok önemsedim. 13 yıl kadar üniversitede idarecilik yaptım ve basınla ilişkilere hep önem verdik. Özellikle Başhekimlik döneminde başlamak üzere, mutlaka basınla buluşmalar tertip edip bir araya gelmek ve hem üniversitenin, hem şehrimizin sorunlarını konuşma imkânı bulduk. Üniversitemiz, hastanesi ile diğer birimleri ile basın için en fazla haber kaynağı olan kurumlardan birisi oldu. Çok şükür ki! Erciyes Üniversitesi özellikle 8- 10 yılda başarıları ile haber olan bir üniversite. Dün itibariyle URAP sonuçları açıklandı. Erciyes Üniversitesi Türkiye’de yine ilk on üniversite içerisinde yer alan ve dünya sıralamalarında da bazı kuruluşların yapmış olduğu sıralama sonuçlarında ilk 500-600 bandına kadar yaklaşan bir üniversitedir. İnşallah yakın zamanda ilk 500 üniversite içerisine girer diye de ümit ediyoruz. Bu yönleriyle de basına konu olması bizi ayrıca gururlandırıyor. Erciyes Üniversiteli olarak, 28 yılını burada geçiren biri olarak da, Erciyes Üniversiteli kimliğimizi devam ettireceğiz” şeklinde konuştu.

Konuşmalarının ardından etkinlik, meslekte 30, 40 ve 50 yıl ve üzeri görev yapan gazetecilere plaket takdimiyle son buldu.

Video için tıklayınız
25 Temmuz 2018 Çarşamba