Eski Milletvekili Av. İsmail Durak Ünlü, ERÜ’de İdeal Hukuk ve Hukukçuyu Anlattı

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Hukuk Fakültesi tarafından “İdeal Hukuk ve Hukukçu” konulu konferans düzenlendi.

Hukuk Fakültesi 4. Sınıf Amfisinde düzenlenen etkinliğe; Rektör Yardımcısı ve Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Doğan, Eski Milletvekili ve İstanbul Barosu Avukatı İsmail Durak Ünlü ’nün yanı sıra çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Av. İsmail Durak Ünlü, konferansta yaptığı konuşmasında, hak ve hukuk kavramlarından bahsetti.

Ünlü, “Adalet, hâkim, mahkeme hatta muhkem aynı kökten gelen kelimelerdir. Biz muhkem bir yapı dediğimizde aklımıza her şeyin yerli yerinde kullanıldığı, sağlam bir yapı gelir. Örneğin, Süleymaniye Camii muhkem bir yapıdır. Yüzyıllar önce yapılmış fakat hala sapsağlam ayakta durmaktadır. O zaman muhkem bir yapı, malzemesinden çalınmadan mimari estetik ve inşaat özellikleri itibarıyla eksiği olmayan bir yapıdır. Öyleyse hak ve hukuk kavramında da böyle bir özellik aramamız gerekir. Hukuk öyle bir şey olmalı ki, sık sık değişen ve şimdi olmadı bir dahakinde şöyle yapalım gibi bir şey olmasın. Örneğin, bizim üniversite yıllarımızda üniversitelerin tıp fakültelerinde hocalar, anne sütünün erken kesilmesini ve yeni çıkan mamaların tüketilmesini öneriyorlardı. Aradan yıllar geçti anne sütünün yerini tutacak hiçbir gıdanın olmadığı yine aynı bilim adamları tarafından ortaya konuldu. O zaman çağdaş hukuk, ideal hukuk, modern hukuk ve günümüz gelişmiş hukuk sistemleri diye başlayan cümlelerin bizim açımızdan ne kadar ideal, çağdaş, modern ve ileri olup olmadığı hayatımızda ve uygulamalarda iki yönüyle tartışılır. Bunlardan biri insana bağlı olan yönü, diğeri ise hukukun kendisine bağlı olan yönüdür” diye konuştu.

Konferans Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Doğan’ın, Ünlü’ye plaket takdiminin ardından sona erdi.

12 Nisan 2017 Çarşamba