TÜBA Şeref Üyesi Prof. Dr. Bekir Çetinkaya, ERÜ’de Konferans Verdi

TÜBA Şeref Üyesi Prof. Dr. Bekir Çetinkaya, ERÜ’de Konferans Verdi

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Şeref Üyesi Prof. Dr. Bekir Çetinkaya, Erciyes Üniversitesi’nde “Kimya, Toplum ve Ekoloji İlişkisi” konulu konferans verdi.

Fen Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Öztürk ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Öztürk, konferansın önemine dikkat çekerek, konuşmacı Prof. Dr. Bekir Çetinkaya’ya teşekkür etti.

TÜBA Şeref Üyesi Prof. Dr. Bekir Çetinkaya, “Kimya, Toplum ve Ekoloji İlişkisi” konulu konferansında, temel bilim ve teknolojinin meyveli bir ağaca benzediğini söyledi.

Prof. Dr. Çetinkaya, “Temel bilim ve teknoloji aslında meyveli bir ağaca benziyor. Ağacın meyveleri teknolojiyi gösterirken, ağacın kökleri toprak altındadır. Toplum elbette ki kökün ne olduğuna ilgi duymuyor. Gövde uygulamalı bilim, meyve teknolojiyi gösterirken, kökler temel birimi gösteriyor.  Köklerden beslenmeyen bir ağacı düşünün, bu zaman içeresinde kuruyacaktır. Dolayısıyla temel bilim ve teknoloji, aslında birbiriyle çok ilgili gelişen bir bilim dalıdır. Teknoloji bilim üzerine kurulur. Bunun hiç tartışması yoktur. Bilim ise teknolojik cihazlarla gelişiyor. Birbirlerine müthiş ihtiyaçları var. Adeta domino etkisi yaratıyor” dedi.

13 Aralık 2018 Perşembe