Üniversitemizde “Avrupa Entegrasyonu ve Göç” Konulu Konferans Düzenlendi

Üniversitemizde “Avrupa Entegrasyonu ve Göç” Konulu Konferans Düzenlendi

Avrupa Birliği Erasmus+ Programı tarafından desteklenen ve İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi tarafından yürütülen Avrupa ve Uluslararası Göç Hukuku Jean Monnet Modülü (2019-2022) çerçevesinde Üniversitemiz Hukuk Fakültesi işbirliğiyle, “Avrupa Entegrasyonu ve Göç” konulu konferansı düzenlendi. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Hukuk Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Yunus Yoldaş etkinliğin düzenlenmesine katkı sunan akademisyenlere teşekkür etti. Modül akademik koordinatörü Doç. Dr. Gülüm Özçelik, Modül konusunun seçimi ve kapsamı ile ilgili açılış konuşması yaptı.

Kayseri’de ikamet eden yabancılarla ilgili istatistikleri ve uygulamaları açıklayan Kayseri İl Göç İdaresi Müdürü Sayın Ömer Taşçı, etkinlik hakkındaki memnuniyetlerini ifade etti.

TOBB ETÜ Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Sanem Baykal başkanlığında yürütülen birinci oturumda, ODTÜ Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Sevilay Kahraman Brexit sonrası Avrupa entegrasyonu meselesini; Birleşmiş Milletler Göçmen İşçiler Komitesi Başkanı ve İstinye Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Can Ünver günümüzde Avrupa'nın göçmenlerin insan haklarına ilgisizliği; Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Doç. Dr. İlke Göçmen Türkiye-Avrupa Birliği Ortaklık Hukukunun genel çerçevesi konularını ele aldılar. İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Gülüm Özçelik başkanlığında yürütülen ikinci oturumda, Modül yerel koordinatörü Dr. Çiçek Özgür, Avrupa Birliği ve Türk Hukukunda geçici koruma konusunu anlattı. Ardından, Kayseri İl Göç İdaresi Yabancılar Çalışma Grubu Başkanlığı Uzmanı Pelin ERGENÇ Bulut, Kayseri ilinde düzenli göç alanında yürütülen faaliyetler hakkında bilgi verdi ve özellikle ikamet izinlerini detaylı bir şekilde anlattı. Son olarak Kayseri İl Göç İdaresi Hukuk İşleri Çalışma Grubu Başkanlığı’ndan Av. Menekşe Şahin, Kayseri İl Göç idaresi Hukuk İşleri Çalışma Grup Başkanlığının faaliyetleri hakkında sunum yaptı.

Verimli bir şekilde gerçekleşen etkinlik, soru-cevap kısmının ardından sona erdi.

15 Kasım 2021 Pazartesi