×
×
HABERLER
Üniversitemizde “Eczacılık Kriz Sağlık Entegrasyon Ağı” Tanıtıldı
HIZLI ERİŞİM

HABERLER
Üniversitemizde “Eczacılık Kriz Sağlık Entegrasyon Ağı” Tanıtıldı

Üniversitemiz  Afet ve Acil Durum Eczacılığı Kulübü tarafından geliştirilen afet sırasında hızlı müdahaleyi mümkün kılacak ve eczacılık öğrencilerine saha tecrübesi kazandıracak olan “Eczacılık Kriz Sağlık Entegrasyon Ağı”nın(EKSEN) lansman toplantısı gerçekleştirildi.

Erciyes Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe; AK Parti Kayseri Milletvekili Dr. Murat Cahid Cıngı, Rektörümüz Prof. Dr. Fatih Altun, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Püsküllü, AFAD İl Müdürü Rıfat Genç, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Daire Başkanı Gonca Arın ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Etkinliğin açılışında konuşan AK Parti Kayseri Milletvekili Dr. Murat Cahid Cıngı, EKSEN yazılımının hayli önemli bir uygulama olduğuna dikkat çekti.

Milletvekili Dr. Cıngı, “Depremle alakalı öğrenci kardeşlerimizin bu konuya hassasiyetli şekilde yaklaşıp, toplumsal bir faaliyetle yaklaşmaları çok önemli. Çünkü depremlerde en önemli şey tıbbi müdahale ve tedavi, öğrencilerimizin bir dayanışma içerisinde toplum ruhu ile bunu geliştirmeleri çok çok önem arz etmekte. Emeği geçen tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Fatih Altun da konuşmasında uygulamayı hayata geçiren öğrencilere tebrik ederek, deprem bilincinin küçük yaşlardan itibaren aktarılması gereken bir unsur olduğuna dikkat çekti.

ERÜ’de depreme dirençli yapı çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Rektörümüz Prof. Dr. Altun, şunları kaydetti: “Kampüsümüzde dirençli yapılar oluşturmak için çalışmalarımızı devam ettiriyoruz ve bu haftadan itibaren güçlendirme ve yeniden yapım maliyetinin uygun olmaması nedeniyle yıkım kararlarını verdiğimiz yapılarda uygulamaya geçiyoruz.”

Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Püsküllü ise ağı geliştirerek hizmete sunan Afet ve Acil Durum Eczacılığı Kulübü Öğrencilerini tebrik etti.

Bu projenin amacı Acil durumlarda ve afet anlarında eczacılık ürünlerini ulaştırmak ve ulaşımı kolaylaştırmak. Bu proje ile afet acil durum eczacılığı öğrencilerini göstermiş oldukları toplumsal farkındalık için teşekkür ederim ve kendilerinden onur ve gurur duyduğumu belirtmek isterim.

AFAD İl Müdürü Rıfat Genç de konuşmasında “Biz bu farkındalığı dünyaya yaymak istiyoruz. Bir grup düşünün, üniversite de öğrenci olarak okuyor ve okuduğu sırada da deprem meydana geliyor. Kendilerine bir kaygı ediniyorlar ve ne yapabiliriz diye yola çıkıyorlar. Bu devletin afetten daha az etkilenmesi için kaygılanıyor. Bu bizim için çok kıymetli. Öyle bir coğrafyada yaşıyoruz ki hani gün nerede ne olacağını bilmiyoruz. Coğrafya içindeki doğal afetler her geçen gün canımızı daha çok sıkıyor daha çok tedbir almaya çalışıyoruz. Böyle bir programın uygulanıyor olması da bizim için çok kıymetli” diye konuştu.

Afet ve Acil Durum Eczacılığı Kulüb Başkanı Efe Sarp Kaya da yaptığı konuşmada EKSEN hakkında bilgi verdi.

Kaya, “Sorumluluğumuz büyük. Mesleğimiz Sadece rafta ilaç almaktan ibaret değil, aynı zamanda insanlar ayardım etmek ve onlara şefkat elini uzatmakla görevliyiz. Projemiz sorumluluklarımız içindir, bu proje sadece bir yazılım değil, bu proje eczacılık meslek bilimlerinin gönüllülük duygusunu ve afet bilincini bir araya getiren milli bir koordinasyon ağıdır. Geniş bir yelpazeye sahiptir. Eczacılarımız için çok önemlidir” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından etkinlik, Afet ve Acil Durum Eczacılığı Derneği Başkanı Prof. Dr. Göknur Yalım ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Daire Başkanı Gonca Arın’ın sunumları ile devam etti.


13 Haziran 2025 Cuma
Toplam 0 görüntüleme
DİĞER HABERLER