Ahmet Yesevi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Heyet, Rektör Yardımcımız Yıldız’ı ziyaret etti.

Kazakistan Ahmet Yesevi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sarsenbek Turtabayev ve beraberindeki heyet, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Karamehmet Yıldız’ı ziyaret etti. Dekana öğretim elemanları Dr. Maira Seısenbayev, Dr. Murat Shegebayev, Dr. Shakhnoza Tatykayeva, Dr. Gulnaz Nuskabayeva, Dr. Daniyar Rakhymberdiyev, Dr. Raushan Nurkhassımova ve Dr. Aiman Mustafayeva eşlik etti.

Dekan Turtabayev ve beraberindeki heyet, iki hafta boyunca Tıp Fakültemizde Anatomi, Biyokimya, Oftalmoloji, Dahiliye ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dallarında eğitim sistemini incelediler ayrıca klinik uygulamalar ve ameliyatlara katıldılar.

Heyet adına söz alan Dekan Turtabayev, ziyaretin kendileri için son derece verimli geçtiğini ifade ederek, kendilerine gösterilen yakın ilgi ve yardımlardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi, başta Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Hakan Poyrazoğlu ve kendilerine mihmandarlık eden öğretim üyemiz Prof. Dr. Harun Ülger olmak üzere tüm üniversite yönetimine teşekkür etti. Söz konusu ziyarette, Prof. Dr. M. Hakan Poyrazoğlu ile Prof. Dr. Harun Ülger de hazır bulundular.

2016 yılında Üniversitemiz ile Kazakistan Ahmet Yesevi Üniversitesi arasında imzalanan işbirliği protokolünün hayata geçirilmesi ile ilgili somut adımlar atılan ziyarette, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Karamehmet Yıldız’a, Dekan Turtabayev ve Dr. Raushan Nurkhassımova tarafından “çapan” giydirildi.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Karamehmet Yıldız, geçtiğimiz yıl Kazakistan Ahmet Yesevi Üniversitesini ziyaret etmiş ve Tıp Fakültesinde dersler ve bir konferans vermişti.

Ziyaret Rektörlüğümüz adına Dekan Prof. Dr. Sarsenbek Turtabayev’e çini vazo, beraberindeki heyete ise çini kupa hediye edilmesiyle sona erdi.

16 Mart 2018 Cuma