Çocuk Hastanesi’nde “Dünya Prematüre Günü” Etkinliği Düzenlendi

Çocuk Hastanesi’nde “Dünya Prematüre Günü” Etkinliği Düzenlendi

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi’nde “Dünya Prematüre Günü” etkinliği düzenlendi.

Mustafa Eraslan-Fevzi Mercan Çocuk Hastanesi’nde geleneksel olarak gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşmasını ERÜ Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Öztürk yaptı.

Daha sonra Yoğun Bakım Hemşiresi Hatice Girgin, yoğun bakımdaki prematüre bebeğin bakım sürecini anlattı.

Prematüre hemşiresi Öznur Kıslavul ise, yoğun bakımdan çıkan bebeğin prematüre servisindeki bakım süreci hakkında bilgi verdi.

Prematüre servisinde yatarak tedavi gören Almira İşgüzar’ın annesi Venhar İşgüzar da, bebeğinin prematüre kliniğinde yattığı süreçteki duygularını anlattı.

Bir önceki yıldaki “Dünya Prematüre Günü” etkinliğindeki resimlerin yer aldığı slayt gösterisinin ardından program, kokteylle sona erdi.

17 Kasım 2017 Cuma