×
×
HABERLER
Diş Hekimliği Fakültemiz Yeni Mezunlarını Verdi
HIZLI ERİŞİM

HABERLER
Diş Hekimliği Fakültemiz Yeni Mezunlarını Verdi

Diş Hekimliği Fakültemiz, 10. Dönem mezunlarını verdi.

15 Temmuz Yerleşkesinde düzenlenen mezuniyet törenine, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Tuğgeneral Selçuk Aygün, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Erciyes Üniversitesi Eski Rektörlerinden Prof. Dr. Mehmet Şahin, Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Hüseyin Bekmez, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, SGK İl Müdürü Hacı Ali Hasgül, Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Kasım Özgen, Hayırsever Tatar ailesinden Mert Tatar, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşunda ve İstiklal Marşı'nın ardından törenin açılış konuşmasını yapan Diş Hekimleri Odası Başkanı Emrullah Maraş, “Türkiye'de bulunan diş hekimliği fakülte sayısı 92'ye ulaştı. Şuanda eğitim ve öğretime hazırlanan ve bu sene mezun veren 74 diş hekimliği fakültesi, açılan fakültelerle beraber 92 olacak. Diş hekimliğinde vakıf üniversitelerinde tercih sıralaması 90 binlere kadar inmiştir. Sağlık Bakanlığı ve YÖK ile görüştüğümüzde diş hekimliğinin geleceği konusunda tedbirlerin alınması gerektiği konusunda hem fikiriz. Türk Diş Hekimleri Birliği ve Kayseri, Nevşehir ve Niğde Odaları olarak önerilerimiz vardır. Diş hekimliği fakültelerine girişler ilk 40 binde veya 50 binde sınırlandırılmalıdır. Gelecekte işsiz diş hekimlerinin oluşmaması için fakültelerdeki kontenjanlar azaltılmalı, yeterli sayıda araştırma ve öğretim üyesi kadrosu sağlanmalıdır” dedi.

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adnan Öztürk de, “Bizim fakültemiz Türkiye'nin en iyi fakültelerinden bir tanesidir. Alt yapı açısından ve öğrencilere sunduğu imkânlar açısından Türkiye'nin en iyi fakültesidir. Türkiye'deki pek çok ilkin fakültesi, Erciyes Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesidir. Türkiye'nin ilk mesleki çene cerrahisi hastanesi bizdedir. Türkiye'nin ilk ve en kapsamlı araştırma laboratuvarı yine bizdedir” diye konuştu.

Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çalış ise, 2001 yılında Diş Hekimliği Fakültesinin diş hekimliği alanındaki yenilikleri yakından takip eden donanımlı akademik kadrosuyla gerek eğitimde, gerek akademik ve bilimsel faaliyetlerde, gerekse hastalara sunduğu sağlık hizmetinde Türkiye'nin yüz akı haline gelmiş bir fakülte olduğunu söyledi.

Rektörümüz Çalış, “Diş Hekimliği Fakültemizin ileri teknoloji ürünü tıbbi cihazlarla donatılı modern binalardan oluşan Uygulama Hastanesinde, öğrencilerimiz, tüm bölümlerde en iyi şekilde teorik ve uygulamalı eğitim alarak mezun olmaktadırlar. Fiziki gelişimini hızla sürdüren Diş Hekimliği Fakültemiz, eğitim-öğretim ve bilimsel faaliyetlerdeki başarıları ile üniversitemizin lokomotif fakülteleri arasında yer almayı sürdürecektir” dedi.

Konuşmasında öğrencilere ve velilere de seslenen Rektörümüz Çalış, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sevgili öğrenciler, Türkiye’nin en saygın üniversiteleri arasında olan üniversitemizden, en saygın mesleklerden birinin mensupları olarak mezun oluyorsunuz. Üniversite yönetimi olarak, eğitim ve araştırma olanaklarınızı en üst düzeye çıkarmak, her türlü sosyal, kültürel ve bilimsel faaliyetlerinizde yanınızda olmak için eğitim süreniz boyunca gayret ettik. Sizleri, yenilikçi, milli ve ahlaki değerleri ön planda tutan, insanlığın temel değerlerine duyarlı, mesleki sorumluluklarını başarıyla yerine getirebilen, ulusal ve uluslararası düzeyde istihdam edilebilir yüksek nitelikli bireyler olarak yetiştirmek için gayret gösterdik. Artık eğitimlerinizi tamamlayarak birer diş hekimi olarak buradan mezun oluyorsunuz. Meslek hayatınızda toplum sağlığını gözeten, iletişim becerisi yüksek, meslek etik ilkelerine bağlı, çalışan, araştıran ve başarılı birer diş hekimi olarak, hocalarınızın yüzünü ağartacağınızdan da hiç şüphem yoktur.

Değerli veliler, şunu iyi bilin ki, bize emanet ettiğiniz çocuklarınız en donanımlı diş hekimliği fakültesinden, en iyi eğitimi alarak mezun oluyorlar.  Üniversitemizde aldıkları eğitim, çocuklarınıza meslek hayatlarında rehber olacak ve başarılı birer diş hekimi olmalarını sağlayacaktır. O yüzden çocuklarınızla ne kadar gurur duysanız azdır. Bizler onlarla gurur duyuyoruz. Bu vesile ile başta velilerimiz olmak üzere tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor, hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi ve dönem birincisi mezuniyet kütüğüne plaket çaktı. Düzenlenen tören, mezun öğrencilere diplomalarının verilmesinin ardından sona erdi.

31 Temmuz 2019 Çarşamba
Toplam 0 görüntüleme
DİĞER HABERLER