ERÜ Akademik Yıl Açılış Etkinlikleri Başladı

ERÜ Akademik Yıl Açılış Etkinlikleri Başladı

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen akademik yıl açılış etkinlikleri başladı. İlk günkü etkinlikler Kültür Bakanlığı sanatçılarının yer aldığı uygulamalı el sanatları sergisinin açılışı ile başlarken, Prof. Dr. Üstün Dökmen, “Yaşam Rotanızı Kim Belirliyor” konulu konferans verdi.

Açılış öncesi basın mensuplarına etkinlikler hakkında bilgiler veren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Karamehmet Yıldız, 2017-2018 akademik yılını bir dizi kültürel etkinlikle açmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Rektör Yardımcısı Yıldız, “Düzenlediğimiz etkinliklerde çok ilgi çekici programlar ve misafirlerimiz var. Eğitim denince herkesin çok iyi tanıdığı ilk misafirimiz olan Prof. Dr. Üstün Dökmen hocamız bizimle birlikte. Hocamızı üniversitemizde ağırlamaktan onur duyuyoruz” dedi.

Hafta boyunca düzenlenecek etkinlikler hakkında da bilgiler veren Rektör Yardımcısı Yıldız, düzenlenen bu etkinlikle öğrencilerin yeni eğitim yılına iyi bir motivasyonla başlamalarını amaçladıklarını kaydetti.

Prof. Dr. Üstün Dökmen ise Kayseri’de olmaktan mutlu olduğunu söyledi. Etkinlik kapsamında yer alan el sanatları sergisini çok beğendiğini belirten Dökmen, “Çok muhteşem bir sergi. Bu sergiye baktığımda eski tahta oyuncaklar olduğunu gördüm ve bu geleneğin sürdüğünü de görmekten mutlu oldum” diye konuştu.

Sergi açılışının ardından Prof. Dr. Üstün Dökmen, “Yaşam Rotanızı Kim Belirliyor” konulu konferans verdi. Prof. Dr. Dökmen’in konferansına ilgi bir hayli fazla olurken, salon tamamen doldu.

Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Sitesi’nde 8 gün boyunca sürecek akademik yıl açılış etkinliklerinde uluslararası Türk dünyası müzik festivalinde İran’dan Nevid Müsmir, Kazakistan’dan Alimbay Botakarayev, Kırgızistan’dan Umutai Abdyshova, Macaristan’dan Majda Maria ve Ivan Barvich, Rusya Federasyonundan Tıva Özerk Bölgesinden Huun Huur Tu, Almanya’dan Ayla Caymaz ve Talia Özlem Baltacılar ve Türkiye’yi temsilen Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Baltacıoğlu konser verecek.

Prof. Dr. Ahmet Taşağıl, Doç. Dr. Halil Tekiner, Azerbaycan Millet Meclisi Milletvekili Ganire Paşeyeva ve Hayri Tekgöz’ün konferanslarının yer alacağı etkinlikte Kültür Bakanlığı sanatçılarının yer aldığı uygulamalı el sanatları sergisinde ahşap oyuncak, yazmacılık, alpaga işleme ve takı tasarımı, ağaç işleme ve topaç, keçecilik, çarık ve yemeni, bakır işleme, kaligrafi, ahşap enstrüman yapımı, cam sanatı, deri işleme, sedef, taş işleme, ipekçilik ve deri tarihi kıyafetler alanında eserler sergilenecek. Dileyen ziyaretçiler ise alış veriş yapabilecekler.

Video için tıklayınız

12 Ekim 2017 Perşembe