ERÜ Güzel Sanatlar Fakültesi 21. Dönem Mezunlarını Verdi

ERÜ Güzel Sanatlar Fakültesi 21. Dönem Mezunlarını Verdi

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi 2016-2017 eğitim-öğretim dönemi 21.dönem mezunlarını verdi. Törende 5 bölümden 75 öğrenci mezun oldu.
Sabancı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen mezuniyet törenine; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Doğan, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Nurdan Gökçe, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adnan Öztürk ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Nurdan Gökçe, fakülte hakkında bilgiler verdi.

Prof. Dr. Gökçe, “Dünyadaki gelişmiş ülkelere baktığımızda, hepsinin sanat ve çağdaş sanat müzelerine, ülkenin ekonomik zenginliğine katkısının ötesinde, hem bugüne hem de gelecek nesillere kültür aktarma açısından büyük önem verdiğini görüyoruz. Üzülerek belirtmeliyim ki! Biz bu düzeye henüz ulaşmadık. Ancak biz bu fakülteden mezun ettiğimiz her öğrenci ile umutlarımızı yeşertiyoruz” dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Doğan ise “Sevgili aileler, sizler uzun yıllar çocuklarınıza emek verdiniz. Onlarla sevindiniz, onlarla üzüldünüz, onlarla sınavlara girdiniz, onlarla heyecanlandınız. Onlar size şimdi güzel bir hediye sunuyorlar. Sizin emeklerinizin boşa gitmediğini, o fedakârlıkların karşılığında diplomalarını size arz ederek, sizleri sevindiriyorlar” diye konuştu.

Konuşmaların ardından tören okul birincisinin mezuniyet kütüğüne plaket çakması ve mezun öğrencilere diplomalarının verilmesiyle son buldu.

Video için tıklayınız

14 Haziran 2017 Çarşamba