Erciyes Teknopark 10 Yaşında

Erciyes Teknopark 10 Yaşında
Erciyes Teknopark’ın 10. kuruluş yıldönümü münasebetiyle kutlama etkinliği düzenlendi.

Tekno 1 binasında düzenlenen kutlama etkinliğine, Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Doğan ve Prof. Dr. Mustafa Kemal Apalak, Erciyes Teknopark A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. Mahmut Doğan, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Altun, Erciyes Teknopark A.Ş. Genel Müdürü Bilgin Yazlık, Erciyes Teknopark firma temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven, teknoparklarda yapılan çalışmaların, ülkemizde geleceğin teknolojisinin hazırlanması açısından büyük önem taşıdığını kaydetti.

Türkiye’nin 2023 vizyonu doğrultusunda önemli bir kriter olan Ar-Ge çalışmalarının büyük ölçüde teknoparklar sayesinde hayata geçtiğini belirten Rektör Güven, şunları söyledi:

“Tam 10 yıl önce kurulan ve hızla büyüyen yapısıyla çalışmalarına devam eden Erciyes Teknopark’ta, bugün itibariyle faaliyet gösteren 195 Ar-Ge firmasının bünyesinde 700’den fazla nitelikli personel çalışırken, 300 kadar Ar-Ge projesi aktif olarak yürütülmektedir. Bölge kurulduğu günden bugüne kadar toplamda 822 Ar-Ge Projesi ve 390 milyon TL’yi aşan Ar-Ge cirosuna ulaşmıştır. Firmalarımızın yürüttüğü aktif çalışmalarla Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Zirvesi’nde son iki yıldır Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından açıklanan Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Performans Endeksi sonuçlarına göre, Erciyes Teknopark Türkiye genelinde 5. sırada yer alırken, 5-9 yaş aralığında Gelişmekte Olan Teknoloji Geliştirme Bölgeleri kategorisinde de 1. olarak önemli bir başarıya imza atmıştır. Erciyes Teknopark olarak iki yıl üst üste kazandığımız bu ödülleri alabilmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Bu başarının devamlılığını sağlayabilmek adına Türkiye’nin en iyi 5. teknoparkında yer alan siz değerli firma temsilcilerimizin büyüyen hedeflerle çalışmalarına devam edeceğine inancımız tamdır.”

Rektör Güven’in konuşmasının ardından 2016 yılında en çok Ar-Ge yatırımı yapan, Ar-Ge faaliyetleri sonucu en fazla ihracat geliri elde eden, Ar-Ge faaliyetlerinde en fazla kazanç elde eden ve en çok istihdam sağlayan firmaların temsilcilerine plaket verildi.

Etkinlik, Erciyes Teknopark’ın 10. yıl pastasının kesilmesinin ardından sona erdi.

Video için tıklayınız

24 Mayıs 2017 Çarşamba