Fen Fakültemizde “Dünya Pi Günü” Etkinliği Düzenlendi

Fen Fakültemizde “Dünya Pi Günü” Etkinliği Düzenlendi

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Fen Fakültesi Matematik Topluluğu tarafından “Dünya Pi Günü” etkinliği düzenlendi.

Fen Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Öztürk’ün yanı sıra akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Öztürk, düzenlenen bu tür etkinliklerin önemine değindi.

Dekan Öztürk, “Bu düzenlemelerin öğrencilerimize yararlı olacağını düşünüyorum.  Bu tür etkinliklere katılarak, matematik bölümü olarak belki daha cazip ve daha tercih edilebilir hala gelebiliriz. Ya da belki matematiksel kavramlarla, ya da çok sık karşılaştığımız bazı matematiksel sembollerle daha iyi anlaşabilir, daha iyi yorulmayabiliriz” dedi.

Dekan Öztürk’ün açılış konuşmasının ardından Matematik Topluluğu öğrencileri tarafından “Dünya Pi Günü”, “Pi Sayısı Nedir?” ve “Pi Sayısını Kim Buldu” konularında katılımcılara bilgiler verildi.

14 Mart 2019 Perşembe