İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 35. Dönem Mezunlarını Verdi

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 35. Dönem Mezunlarını Verdi

Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 2016-2017 Eğitim-Öğretim dönemi mezunlarını verdi. Program kapsamında 5 bölüm, 3 programdan, toplam 600 öğrenci mezun oldu.

Süleyman Demirel Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen mezuniyet törenine; Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Doğan ve Prof. Dr. Mustafa Kemal Apalak, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şaban Uzay ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şaban Uzay, mezun öğrencilerin konusunda uzman ve tecrübeli bir akademik kadrodan eğitim aldıklarını kaydetti.

Prof. Dr. Uzay, “Sevgili öğrenciler lisans eğitiminizin sonuna geldiniz. Gösterdiğiniz başarıdan dolayı hepinizi kutluyorum. Aileleriniz ve biz hocalarınız sizinle ne kadar gurur duysak azdır. Bundan sonraki süreçte kendinize güvenin. Çünkü konusunda uzman ve tecrübeli bir akademik kadrodan eğitim aldınız. Mevcut birikim ve hedefe yönelik gayretiniz gireceğiniz mesleki sınavlarda ve yapacağınız işlerde sizlere yardımcı olacak. Ancak eğitimin hayat boyu sürdüğünü, öğrendiğiniz bilgilerin eskiyeceğini unutmayın. Değerli aileler, sizlerin de maddi ve manevi fedakârlıkları olmasa bu günlere gelinmezdi. Sizleri de kutluyorum. Sizlerde mezunlarınıza güvenin ve onlarla gurur duyun” dedi.

Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven ise konuşmasında, ülkenin ileriye gidebilmesi için çalışkan ve başarılı gençlere ihtiyacını olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Güven, “Gerek öğretim üyeleri, gerek aileler, gerekse de mezun olan öğrencilerimiz için çok mutlu ve gururlu bir gün. Ben hepsini tebrik ediyorum. Çünkü çok uzun bir yoldan geldiler. Uzun yıllar emek sarf ettiler ve karşılığını bugün aldılar. Mezun olan öğrencilerimiz Türkiye’nin sayılı ve başarılı bir İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden mezun oldular. Çok iyi bir eğitim aldıklarına inanıyorum. Bundan sonraki başarıları kendilerinin kişisel gayretlerine bağlı. Bunu da gerçekleştireceklerini düşünüyorum. Ülkenin ileriye gidebilmesi, büyük ülkeler arasında yer alabilmesi için gençlere ihtiyacımız var. Mezun bütün öğrencileri tebrik ediyor, bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından mezun öğrencilere diplomaları verildi.
 Video için tıklayınız

15 Haziran 2017 Perşembe