Kayserili Hayırseverler, Üniversitemize Çocuk Hematoloji-Onkoloji Hastanesi Yaptıracak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, beraberinde, İstanbul’da yaşayan Kayserili hayırsever işadamlarıyla birlikte Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi hematoloji-onkoloji servisinde yatarak tedavi gören çocukları ziyaret etti. Ziyarette, Çocuk Hastanesi’nin bitişiğine Çocuk Hematoloji-Onkoloji Hastanesi yaptırmaları için hayırsever işadamlarından söz alan Bakan Özhaseki, hastanenin arazini de inceledi.

Kayseri programı kapsamında Kansere Karşı Birlikte Derneği’nin davetlisi olarak beraberinde İstanbul’da yaşayan kalabalık Kayseri hayırsever işadamı grubuyla birlikte Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi’ne gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Çocuk Hematoloji-Onkoloji servisinde yatarak tedavi gören çocukları ziyaret etti ve çocuklara oyuncak hediye etti.

Lösemi hastası çocukları ziyaretinin ardından Çocuk Hastanesi’nin bitişine yapılması düşünülen hastanenin arazisini inceleyen Bakan Özhaseki’ye, Erciyes Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven, arazi ve yapılması planlanan hastaneyle ilgili bilgiler verdi. Daha sonra Bakan Özhaseki, Kayserili hayırsever işadamlarından hastaneyi yaptırmaları için söz aldı.

Hastane ziyaretinden sonra Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve beraberindeki hayırseverler, Kansere Karşı Birlikte Derneği’nin, Radisson Blu Otel’de düzenlenen tanıtım toplantısına katıldı.

Buradaki programda Kansere Karşı Birlikte Derneği’nin Yönetim Kurulu Başkanı ve Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hematoloji-Onkoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Musa Karakükçü, derneklerinin kuruluş amacı, faaliyetleri, hedef ve projelerinden bahsetti.

Derneklerinin öncülüğünde Erciyes Üniversitesi Çocuk Hastanesi bitişiğine hayırseverlerce yaptırılacak olan Çocuk Hematoloji-Onkoloji Hastanesi projesi hakkında da bilgiler veren Prof. Dr. Karakükçü, hastanenin yapılması durumunda sadece Kayseri’nin değil, tüm bölgenin çocuk hematoloji-onkoloji alanında yatak ve fiziki mekân sıkıntısını gidereceğini kaydetti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de konuşmasında, Kayserili hayırseverlerin yaptığı eserlerden övgüyle bahsederken, Kayseri’de gerek sağlık, gerek eğitim alanında olsun, Kayserili hayırseverlerin çok sayıda eserinin bulunduğu söyledi.

Kayseri’nin hayırseverlikte bu özelliğinin tüm Türkiye’ye örnek teşkil ettiğini de kaydeden Bakan Özhaseki, “Erciyes Üniversitesi’ne düşünülen Çocuk Hematoloji-Onkoloji Hastanesi’nin inşaatını Harun Yavuz önderliğinde İstanbul’da yaşayan Kayserili hayırseverlerimiz en kısa zamanda yapıp bitireceklerdir” dedi.

Bakan Özhaseki’nin programına Vali Süleyman Kamçı, Milletvekilleri Taner Yıldız ve İsmail Tamer’in yanı sıra çok sayıda protokol eşlik etti.

Video için tıklayınız
04 Kasım 2017 Cumartesi