Rektörümüz Güven’den Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik’e Ziyaret

Rektörümüz Güven’den Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik’e Ziyaret

Rektörümüz Prof. Dr. Muhammet Güven, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’i ziyaret etti.

Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Erciyes Üniversitesi’nin şehrin önemli güçlerinden birisi olduğunu söyledi.

Başkan Çelik, “Başarılı çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.  Yayın sıralamaları gibi kriterlerde üniversitemizi dünya sıralamalarında üst düzeylere çıkaracak çalışmalar yapmaktasınız. Bu sayede de şehir güçlenip büyümektedir. Burada yetişen öğrenciler ve akademik çevre de bu şehre güç vermektedir. Bundan dolayı da size ve ekibinize teşekkür ediyorum” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Muhammet Güven ise ziyarette yaptığı konuşmada, Erciyes Üniversitesi’nin şehrin en önemli değerlerinden biri olduğunu belirtti.

Rektörümüz Güven, “Erciyes Üniversitesi Türkiye’nin sayılı ve büyük üniversitelerinden birisidir. 10 araştırma üniversitesinden birisi oldu. Bu da şehrin tanıtımı açısından ayrı bir değer katmaktadır. Erciyes Üniversitesi, aynı zamanda üniversiteler doğuran bir üniversitedir. Nevşehir Hacı Bektaş Veli, Yozgat Bozok ve ayrıca yeni kurulan Kayseri Üniversitesi de Erciyes Üniversitesi’nden doğan üniversitelerdir. Bunlar tabiki Kayseri’nin başka şehirler tarafından tanıtımı açısından önem taşıyor. Artık Erciyes Üniversitesi büyük bir üniversite olarak bütün Türkiye’de ve dünyada kabul ediliyor. Bir araştırma üniversitesi olarak da bölgenin, şehrin ve ülkenin gelişimine katkı sağlamakta bizlerin en büyük görevi. Bunun içinde gayret sarf ediyoruz. Sağ olun, bu şehirde bütün kurumlar arasında birçok şehre örnek olabilecek farklı ve güzel bir uyum var. Erciyes Üniversitesi’ni bugüne getiren en önemli faktörlerden birisi hayırseverler, diğeri de bir hayırsever olarak belediyelerdir. Belediyelerde üniversiteleri kendi parçası olarak görüyor ve elinden gelen katkıları sağlıyorlar. Bizde kendimizi şehirden farklı olarak görmüyoruz. Şehrin bir parçasıyız. Erciyes Üniversitesi şuanda bir şehir parkı gibi. Şehrin en yeşil ve en güzel yerlerinden birisidir. Geçmişten bu yana bunda belediyelerimizin yaptıkları büyük katkılar var” diye konuştu.

Konuşmaların ardından ise Rektörümüz Prof. Dr. Muhammet Güven, Başkan Mustafa Çelik’e üniversiteye katkılarından dolayı plaket takdim etti.

Rektörümüz Güven’in Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik’e yaptığı ziyarete, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Doğan ve Prof. Dr. Mustafa Kemal Apalak, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Fatih Altun ve Prof. Dr. Hakan Aydın ile Yapı İşleri Daire Başkanı Oktay Musa Kayırga da eşlik etti.

Video için tıklayınız
05 Haziran 2018 Salı