REKTÖRLÜK HABERLERİ
Rektörümüz Güven, TÜBİTAK Yarışmasında Dereceye Giren Geleceğin Bilim İnsanlarına Ödül Verdi

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven, 12. TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Final Yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödül verdi.

Bilim İnsanları Destek Programları Başkanlığı tarafından Kadir Has Kongre Merkezi’nde düzenlenen törene, Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven, yarışmaya katılan öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından törenin açılış konuşmasını yapan TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, somut konularda çalışmanın önemli olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Mandal, “Ülkemizin en kısa vadedeki hedefi 2023 yılında dünyanın 10 büyük ekonomisinden birisi olmaktır. Bu çok iddialı bir hedeftir. Anahtar kelime nedir diye sorarsanız, ekonomisi büyük ülkelere baktığımız zaman ellerinde ne kadar çok nitelikli bilgiye sahipse, daha da önemlisi o bilgiyi üreten nitelikli insan varsa o kadar güçlüler. 2023 yılı için bizim ve onun devamındaki yıllarımız içinde nitelikli insan dediğimiz, bilim insanı dediğimiz adaylarımızsınız” dedi.

Vali Süleyman Kamçı ise konuşmasında, “Bilim İnsanları Destek Programları Başkanlığı tarafından düzenlenen Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması, final sergisinde öğrencilerimizin biyoloji, değerler eğitimi, fizik, kimya, kodlama, tarih, Türkçe ve Matematik alanlarında yaptıkları proje çalışmaları arasından sergileye layık bulunanları görme fırsatı bulduk. Bu çalışma ve yarışmalar sayesinde öğrencilerimiz sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışma ve araştırma yapmayı öğrenmekte, yaptıkları çalışmaları yönlendirmekte ve sonuç olarak yaptıkları sunumlarla öğrencilerimizin öz güvenleri yükselirken, mevcut bilimsel çalışmaların gelişimine de katkı sağlamaktadırlar” diye konuştu.

Konuşmaların ardından yarışmada dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi.

11 Mayıs 2018 Cuma
DİĞER REKTÖRLÜK HABERLERİ