×
×
REKTÖRLÜK HABERLERİ
Rektörümüz, Türkiye’den İlk Defa ABD’ye Teknoloji Transferi Yapan Prof. Dr. Başaran’ı Tebrik Etti
HIZLI ERİŞİM

HABERLER
Rektörümüz, Türkiye’den İlk Defa ABD’ye Teknoloji Transferi Yapan Prof. Dr. Başaran’ı Tebrik Etti

Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çalış, yerli ve milli imkânlarla Rüzgâr Erozyonu Ölçüm Sistemi’ni geliştiren ve ABD’de Nort Carolina State Üniversitesi’ne transfer eden Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Başaran’ı çalışmasından dolayı tebrik etti.

Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Arslan ile birlikte Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çalış’ı ziyaret eden Prof. Dr. Mustafa Başaran, yaptığı çalışma hakkında rektörümüze bilgi verdi.

Prof. Dr. Başaran, daha önemli projelerle, hem rektörümüzü, hem de üniversitemizi gururlandırmaya devam edeceğini ifade etti.

Rektörümüz Çalış ise bir araştırma üniversitesi olarak Erciyes Üniversitesi’nin bilgi ve teknoloji üretimine azami önem gösterdiğini ve bu çerçevede çalışma yapan tüm akademisyenlerin sürekli destekçisi olduğunu kaydetti.

Rektörümüz Çalış, “Üniversitemiz bilimsel araştırma faaliyetlerinde önemli bir ivme kazandı. Biz Erciyes Üniversitesi olarak bulunduğumuz yerle yetinmeyeceğimiz. Çıtamızı hep yükseklere çıkarmak için çaba sarf edeceğiz” dedi.

Rektörümüz Çalış, ziyaretin sonunda Prof. Dr. Mustafa Başaran’a üniversitenin çini işlemeli vazosunu takdim etti.

Erciyes Teknopark’ın destekleriyle, tozun yoğun şekilde taşındığı alanlarda rüzgâr erozyonunun daha doğru hesaplanmasını ve ölçülmesini sağlamak amacıyla geliştirilen Rüzgâr Erozyonu Ölçüm Sistemi, ABD’de bulunan Nort Carolina State Üniversitesinde inşaat alanlarındaki toz salımlarının ölçülmesinde kullanılacak.


01 Mart 2019 Cuma
Toplam 0 görüntüleme
DİĞER REKTÖRLÜK HABERLERİ