×
×
HABERLER
TÜBİTAK 50. Lise Öğrencileri Arası Proje Yarışması Ödül Töreni
HIZLI ERİŞİM

HABERLER
TÜBİTAK 50. Lise Öğrencileri Arası Proje Yarışması Ödül Töreni

Erciyes Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen TÜBİTAK 50. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’na katılan projeler için ödül töreni düzenlendi.

15 Temmuz Yerleşkesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen ödül törenine; Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recai Kılıç, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, TÜBİTAK Kayseri Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Sebahattin Ünalan ile çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.

Ödül töreninin açılış konuşmasını yapan TÜBİTAK Kayseri Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Sebahattin Ünalan, yarışma hakkında bilgiler verdi.

Finalist 18 projenin Türkiye finallerine katılacağını belirten Prof. Dr. Ünalan,  12 alanda 42 projenin ödüle layık görüldüğünü söyledi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recai Kılıç de konuşmasında, yarışmaya ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduklarını kaydetti.

Öğrenci ve öğretmenleri Teknopark da çalışma yapmaya davet eden Rektör Yardımcısı Kılıç, “Buradaki maddi kazanımlarımızın hiçbir önemi yok. Arkadaşlar biz sizlerde birkaç gündür kazandığınız araştırmacı ruhu gözlemledik Özellikle sergi alanındaki genç arkadaşlardaki o pırıltıyı ve umudu gözlemledik. Erciyes Üniversitesi olarak da yaptığımız bütün araştırma çalışmalarında lisans öğrencileri, özellikle lise öğrencilerinin de araştırma çalışmalarımıza dahil edecek birtakım planlarımız projelerimiz var. İleride de onları sizlerle de, kamuoyu ile  de paylaşacağız. Arkadaşlar sizlerin de bizlerdeki araştırma altyapısını kullanmanızı ve projelerimize destek olmanızı bekliyoruz. Hocalarımızdan özellikle yönlendirme açısından son bir vurgu yapmak istiyorum. Özellikle Erciyes Üniversitesi bünyesinde teknopark süreci içerisinde arkadaşlar, genç liseden de, ortaöğretim seviyesinden de girişimci olan, araştırmacı olan, bütün tüm gençlere kapımız açıktır. Teknopark imkanlarını sonuna kadar değerlendirmenizi diliyoruz. Projesi olan öğrencilerimiz, araştırma ruhu olan öğrencilerimiz lütfen bize ve teknoparka başvursunlar. Bu fikri proje sürecine kadar taşıyıp gerekirse şirketleşmeye kadar bütün desteğimizi size vereceğiz” dedi.

Ödül töreninin son konuşmacısı Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, belediyeler olarak her zaman bu tip yarışmalara katkı sağlamaya devam edeceklerini belirtti.

Başkan Çelik, “Bugün yaptığınız eserlerle övüneceksiniz. Bugün bu projeler sayesinde vücudunuza bir virüs girecek, bilim virüsü girecek ve bu virüs vücudunuzun her tarafını saracak. Ondan sonra inşallah siz de az önce söylediğim gibi, ileride bir Nicola Tesla olacaksınız. Bir önemli bilim adamı olacaksınız. Bir tarihçi Kemal Karpak olacaksınız. Bir Fuat Sezgin olacaksınız. Ve inşallah dünyaya yön verecek kişiler buradan çıkacak. Araştıracaksınız, tabi okuyacaksınız. Öğreneceksiniz ve yapacaksınız. Bu süreçte bizler belediyeler olarak gerek ilçe belediyelerimiz, gerek Melikgazimiz, gerek Kocasinanımız gerek Talasımız, gerekse de Büyükşehir Belediyemiz olarak, hep öğrencilerin ve gençlerin yanında olacağız” diye konuştu

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

 Video için tıklayınız


01 Mart 2019 Cuma
Toplam 0 görüntüleme
DİĞER HABERLER