Tıp Fakültesi’nde Tıp Eğitimine Başlayan 305 Öğrenci Törenle Önlük Giydi

Tıp Fakültesi’nde Tıp Eğitimine Başlayan 305 Öğrenci Törenle Önlük Giydi

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi’nde tıp eğitimine başlayan 305 Dönem1 öğrencisi, törenle beyaz önlüklerini giydi.

Süleyman Demirel Spor Salonu’nda gerçekleştirilen törene, Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Borlu, Tıp Fakültesi Dekanı Hakan Poyrazoğlu, Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Ahmet Güney, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törenin açılış konuşmasında Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Poyrazoğlu, bugünün heyecan ve gurur verici bir gün olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Poyrazoğlu, “Uzun ve yorucu bir eğitim hayatı ve sınav maratonu sonrasında hayal ettikleri mesleğin eğitimine başlamanın heyecanını yaşamakta genç arkadaşlarımız. Maddi ve manevi her türlü fedakârlıkta bulunarak yetiştirdikleri göz bebeklerinin tıp fakültesini kazanmış olmasının heyecanını yaşıyor anne ve babalarımız. Çocuklarını beyaz önlük içerisinde görmek en büyük hayali ve arzusuydu ailelerin. Sevgili öğrenciler, eksiksiz üst düzey fiziki alt yapısı ve akademik kadrosu ile ülkemizin en önde gelen tıp fakültelerinden birinde hekimlik hayatına başlamış bulunuyorsunuz. Aslında zorlu bir maratonu geride bırakıp, bir başka maratona başlıyorsunuz. Dünyanın en güzel mesleklerinden birini öğreneceksiniz. Bunun içinde çok çalışmanız gerekiyor” dedi.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış ise konuşmasında öğrencilerin bugün giyeceği önlüğün saflığı, temizliği ve berraklığı ifade ettiğine dikkat çekti.

Rektör Prof. Dr. Çalış, “Bizim öğrencilerimiz saflığı, temizliği ve berraklığı ifade eden önlükler kadar saf, berrak ve kaliteli pırıl, pırıl mücevher değerinde. İnşallah bunu da her zaman koruyacaklar, devam ettirecekler. Vefakâr, cefakâr ve bir o kadar da onurlu bir mesleğin başlangıcındalar. En önemlisi ise onurdur. Doktorluk onuru her şeyin üzerindedir. Sevgili gençler, kaliteli bir üniversitede, kaliteli bir fakültede eğitim göreceksiniz. Anadolu’da İstanbul, Ankara ve İzmir’den sonra araştırma üniversitesi seçilen tek üniversite bizim üniversitemiz. Böyle bir üniversitenin öğrencisi olmaktan da gurur duymalısınız. Bundan sonraki eğitim hayatınızda başarılar diliyorum” diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Çalış’ın konuşmasının ardından, ERÜ Tıp Fakültesi’nde Dönem 2, 3, 4, 5 öğrencilerinden 2017-2018 eğitim-öğretim yılında derece yapan öğrencilere ödül takdim edildi.

Tören, 305 Dönem 1 öğrencisine önlük giydirilmesinin ardından sona erdi.

Video için tıklayınız
17 Ekim 2018 Çarşamba