×
×
HABERLER
Turizm Fakültesi Öğrencileri Pastırma ve Levreği Bir Araya Getirdi
HIZLI ERİŞİM

HABERLER
Turizm Fakültesi Öğrencileri Pastırma ve Levreği Bir Araya Getirdi

Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi ile Kapadokya Üniversitesi Aşçılık Programı tarafından “Uygulamalı Gastronomi Etkinliği” düzenlendi. Etkinlikte öğrenciler tarafından pastırmalı levrek hazırlandı.

Turizm Fakültesi’nde düzenlenen etkinliğe; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Doğan ve Prof. Dr. Mustafa Kemal Apalak, Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. Akın Ünal, Genel Sekreter Yardımcıları Fikret Kara ve Okt. Talat Hakan Erdem, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa ile çok sayıda akademik ve idari personel katıldı.

Etkinlik hakkında bilgiler veren Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi ve Kapadokya Üniversitesi ortaklığında füzyon mutfak çalışması yapılarak, Kapadokya Üniversitesi Aşçılık Programı Başkanı Öğr. Gör. Remzi Güçlü ile öğrencilerin pastırma ve levreği bir araya getirdiğini söyledi.

Bir ülkenin mutfağının gelişmesinin ancak akademik çalışmalar ile olacağına vurgu yapan Dekan Karamustafa, “Türk mutfağı olarak çok zengin bir kültüre sahibiz. Mutfağımızı dünya çapında duyurmakta üzülerek söylüyorum ki, biraz zayıf kaldık. Akademik düzeyde gastronomi eğitiminin zenginlemesiyle köklü mutfağımızın dünyaya duyurulmasında, pastırma ile levreğin buluşması gibi ürünler gelişebiliyor. Bu ürünler akademik düzeyde kayıt altına alınarak paylaşılabiliyor” dedi.
Dekan Prof. Dr. Karamustafa, Çemen's Mutfağa da etkinliğe vermiş olduğu sponsorluk için de ayrıca teşekkür etti.

Çemen's Gurme Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Tiritoğlu'da Kayseri'nin yöresel yemekleriyle dünya mutfağının birleşmesine katkı sağlamaktan gurur duyduklarını söyledi.

Etkinlik, öğrenciler tarafından hazırlanan pastırmalı levreğin davetlilere ikram edilmesinin ardından son buldu.




 Video için tıklayınız
24 Kasım 2017 Cuma
Toplam 0 görüntüleme
DİĞER HABERLER