×
×
HABERLER
Üniversitemiz, 17 Aralık Şehitlerini Andı
HIZLI ERİŞİM

HABERLER
Üniversitemiz, 17 Aralık Şehitlerini Andı

Erciyes Üniversitesi, 17 Aralık 2016 tarihinde kampüs yerleşkesi önündeki otobüs durağında, çarşı iznine çıkan 1. Komando Tugay Komutanlığı’nda görevli askerleri taşıyan halk otobüsüne yönelik hain bombalı terör saldırısında şehit düşen 15 askeri andı.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Borlu, Prof. Dr. Recai Kılıç ve Prof. Dr. Mehmet Sıtkı İlkay, Genel Sekreter Murat Yenisu ile çok sayıda akademik ve idari personel, ellerinde Türk bayrakları, Sabancı Kültür Sitesi önünden saldırının gerçekleştiği durağa kadar yürüdü.

Burada şehitler için dua eden grup, durağa şehitler için karanfil bıraktı.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bildiğiniz gibi 17 Aralık 2016 yılında, üniversitemiz yerleşkesinin önündeki bu otobüs durağında çarşı iznine çıkan askerlerimize menfur ve hain bir pusu düzenlenmiş ve bu saldırıda 15 askerimiz şehit düşmüştü. Bu saldırı düşmanlarımızı sevindirmesin, onların hevesleri kesinlikle kursaklarında kalacaktır. Milletimize düşman, devletimize düşman birçok devlet olabilir, ama bizler ne onlara, ne de taşeronlarına asla izin vermeyeceğiz. Buradaki şehitlerimiz bizim emanetimizdir. Biz onların kanlarını asla yerde bırakmayacağız. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan gibi güçlü liderlerimiz olduğu müddetçe, bizim vatansever öğrencilerimiz, öğretim üyelerimiz, idari personelimiz ve milletimiz olduğu müddetçe, asla bu bayrak yere inmeyecektir. Düşmanlarımızın ve taşeronlarının hevesleri kursaklarında kalacaktır. Tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, alilerine sabır diliyorum”


 Video için tıklayınız


17 Aralık 2019 Salı
Toplam 0 görüntüleme
DİĞER HABERLER