Üniversitemizde“Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı” Konulu Konferans Düzenlendi

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Hukuk Fakültesi tarafından İstiklal Marşımızın Kabulünün 97. yıldönümü münasebetiyle “Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı” konulu konferans düzenlendi.

Hukuk Fakültesi 4. Sınıf Amfisinde düzenlenen etkinliğe; Rektör Yardımcısı ve Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Doğan, Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevzat Özkan ile çok sayıda akademik personel ve öğrenci katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı ve Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Doğan, Mehmet Akif Ersoy’un sıradan bir şair olmadığını söyledi.

Prof. Dr. Doğan, “İstiklal Marşı bizim için sıradan bir marş değildir. İstiklal Marşı’nın ‘korkma’ diye başlaması bir anlam ifade etmektedir. Ben kendi adıma belirteyim. Her söyleyişimde tüylerim diken diken oluyor. Hepimizin bu duyguyu yaşaması lazım neden?  İstiklal Marşı bir mücadelenin sonucunda yazılmıştır. Her kelimesi özenle seçilmiştir. Bunları benliğimizde hissederek söylememiz gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Konferansın konuşmacısı Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevzat Özkan da, “Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı” konulu konferansında Mehmet Akif Ersoy’un hayatını anlattı.

Prof. Dr. Özkan, “Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı şairi olarak hepimizin gönlünde çok özel bir yeri olmakla beraber, çok farklı toplum kesimleri arasında da zaman zaman çok ciddi eleştirildiğini görüyoruz. Sık sık Arnavut olduğu meselesi gündeme geliyor. Mehmet Akif Ersoy,1873 yılında İstanbul’da doğuyor. Baba tarafı Kosovalı İpek diye bir kasabadan geliyor.  Annesi Buharalı bir hanımefendi ve Orta Asya Türkü. Babası da, annesi de saygıdeğer insanlardır. Akif’i gerçekten çok seçkin bir insan olarak yetiştirmişler” diye konuştu.

Etkinlik, Rektör Yardımcısı ve Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Doğan’ın, Prof. Dr. Nevzat Özkan’a plaket takdiminin ardından sona erdi.

Video için tıklayınız
15 Mart 2018 Perşembe