×
×
HABERLER
Üniversitemizde “Astronomi Dünyasındaki Kadınlar ve Kızlar Günü” Konulu Konferans Düzenlendi
HIZLI ERİŞİM

HABERLER
Üniversitemizde “Astronomi Dünyasındaki Kadınlar ve Kızlar Günü” Konulu Konferans Düzenlendi

Üniversitemiz Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü ve Astronomi Kulübü tarafından “Astronomi Dünyasındaki Kadınlar ve Kızlar Günü” konulu konferans düzenlendi.

Fen Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe, Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Küçük ile çok sayıda akademik personel ve öğrenci katıldı.  

Panelin açılış konuşmasını yapan Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Küçük, Uluslararası Astronomi Birliğinin 100. kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen etkinlikler hakkında bilgiler verdi.

Prof. Dr. Küçük, “Uluslararası Astronomi Birliğinin 100. kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen etkinliklerden bir tanesi tüm dünyada aynı anda kutlanıyor. Türkiye’den de bu etkinliklere katılanlar var. Dolayısıyla burada önemli olan özellikle bilim dünyasında, daha da önemli astronomi dünyasında kadın ve kızların daha aktif, daha girişken bir şekilde yer almalarını sağlamak. Bunun için neler yapılabileceğini göstermek veya bunu gözden geçirmek diyebiliriz. Tabi bu uluslararası Astronomi Birliğinin Türkiye’deki temsilcisi Türk Astronomi Derneği. Türk Astronomi Derneği, Türkiye’deki etkinlikleri düzenliyor, kontrol ediyor. Dolayısıyla bu tür organizasyonları yapmak isteyenler, Türk Astronomi Derneği sayfalarına girerek oradaki etkinlikleri kaydediyor. Bunula ilgili de yakın zamanda, Nisan itibariyle bir yarışma düzenlenecek” dedi.

“Astronomi Dünyasındaki Kadınlar ve Kızlar Günü” konulu konferans soru-cevabın ardından sona erdi.

 Video için tıklayınız


11 Şubat 2019 Pazartesi
Toplam 0 görüntüleme
DİĞER HABERLER