Üniversitemizde “Yapay Zekâ” Anlatıldı

Üniversitemizde “Yapay Zekâ” Anlatıldı

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Mühendislik Fakültesi Bilgi Güvenliği Kulübü tarafından “Yapay Zekâ ve Derin Öğrenme” konulu konferans düzenlendi.

Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe, çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Etkinliğin konuşmacısı Deep Learning Türkiye Topluluğu Kurucu Ortağı Merve Ayyüce Kızrak, yapay zekânın dünya ve Türkiye’deki konumu hakkında bilgiler verdi.

Kızrak, “Yapay zekâ, 1950’li yılardan beri hayatımızdadır. Bazen çok hızlı ilerlemeler oldu. Bazen kış uykusu dediğimiz döneme girerek duraksadı. 2009 yılından sonra yapay zekâ büyük bir veri elde etti ve bugüne gelene kadar sürekli durmadan geliştiriliyor. Yapay zekâya ve derin öğrenmeye ilgi duyan arkadaşlar varsa, yapay sinir ağlarıyla temelden başlamalarını öneriyorum. Türkiye’de yapay zekâ ile ilgili çok şey yapılıyor. Yapılmaya ve kendimizi geliştirmeye devam ediyoruz” dedi.

19 Mart 2018 Pazartesi