Üniversitemizde Japon Kültür Günü Etkinliği Düzenlendi

Üniversitemizde Japon Kültür Günü Etkinliği Düzenlendi

Üniversitemiz Japonoloji Kültür Topluluğu tarafından “Japon Kültür Günü” etkinliği düzenlendi.

Sabancı Kültür Sitesi’nde gerçekleştirilen etkinliğe; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Sıdkı İlkay, Edebiyat Fakültesi Japon Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Volkan Erdemir’in yanı sıra çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Etkinlik, Japon kültürüne özgü yiyecekler ve karikatürlerin tanıtıldığı stantların gezilmesiyle başladı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Edebiyat Fakültesi Japon Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Volkan Erdemir, bölüm faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

Açılış konuşmalarının ardından Japonya’nın tanıtım videosu gösterimi gerçekleştirildi ve öğrenciler tarafından geleneksel dans gösterisi yapıldı.

17 Nisan 2019 Çarşamba