Üniversitemizde Kırgız Günü Etkinliği Düzenlendi

Üniversitemizde Kırgız Günü Etkinliği Düzenlendi
Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Uluslararası Öğrenciler Koordinatörlüğü ve Kırgızistan Öğrenci Birliği tarafından düzenlenen etkinlikte Kırgız kültürü tanıtıldı.

Sabancı Kültür Sitesi’nde gerçekleştirilen etkinliğe; Kırgızistan Ankara Büyükelçiliği 2. Kâtibi Aycan Tabaldiyeva, ERÜ Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Yardımcısı Doç. Dr. Galip Güner, ERÜ Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Celil Arslan’ın yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.

Etkinlik Kırgızistan'ın geleneksel yemeği Boorsok’un ikram edilmesiyle başladı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından etkinliğin açılış konuşmasını yapan ERÜ Kırgızistan Öğrenci Temsilcisi Maras Maksutov, Türkiye’de eğitim görmekten mutluluk duyduklarını ifade etti.

Maksutov, “Kırgızistan Öğrenci Birliği 2016 yılında Kayseri’de eğitim gören Kırgızistanlı öğrenciler tarafından kurulmuştur. Birliğimizin kurulma amacı Kayseri’de eğitim gören Kırgızistanlı öğrencilerin birlik ve beraberliklerine katkı sağlamak, öğrenciler arasında yardımlaşmayı ve dostluk ilişkilerini sağlamlaştırmaktır. Bizler kendi ülkemizden uzakta olsak da, Türkiye’de kendi ülkemizin sıcaklığını hissediyoruz. Bu sıcaklığı sizlere de hissettirmek için bu tür etkinlikler düzenliyoruz. Burada yüreğimize ektiğimiz kardeşlik tohumları büyüyüp yeşerdiğinde başta Türk Milleti olmak üzere tüm insanlığın huzur ve mutluluğuna vesile olan kardeşlik çınarları olacaktır” dedi.

Daha sonra Kırgızistan Ankara Büyükelçilik Temsilciliği 2. Kâtibi Aycan Tabaldiyeva ise konuşmasında, Türkiye ve Kırgızistan’ın dostluklarının sonsuza kadar süreceğini kaydetti.

Tabaldiyeva, “Türkiye ve Kırgızistan’ın eğitim yatırımlarının yanında kültürel yatırımlar yapmaları oldukça önemli. İki kardeş ülkenin dostlukları sonsuza kadar sürecektir. Bizim için etkinliğin en önemli tarafı bugün Kırgız Cumhuriyeti’nin bağımsızlığının 25. yılı olmasıdır. Aynı zamanda Türkiye ile dostluk ilişkilerinin de 25. yıldönümü olmasıdır” diye konuştu.

Etkinliğin son konuşmacısı ERÜ Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Temsilcisi Doç. Dr. Galip Güner de, Türk Dünyasından daha fazla öğrencinin Kayseri’de eğitim görmesi gerektiğini belirtti.

Güner, “Biz bir milletiz, yedi devletiz ve 200 milyonluk büyük bir aileyiz. Büyük bir çınarın kollarıyız. Türk Dünyasından çok daha fazla öğrencinin Kayseri’de misafir edilmesi gerekir. Çünkü bizden daha fazla öğrencinin Türk dünyasında eğitim görmesi, Atayurdunu öğrenmesi ve kardeşlerini tanıması bir zorunluluktur. Önümüzdeki yüzyılda Türk Dünyasının birlik halinde hareket etmesi bir zorunluluktur” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Kırgızistan’ın yöresel müzikleri ve geleneksel dans gösterimi sergilendi.
Sonrasında Kırgız örf ve adetlerini tanıtan tiyatro gösterisi ve çekilişlerle sürpriz hediyelerin verilmesi ile etkinlik son buldu.

Video için tıklayınız

06 Nisan 2017 Perşembe