Üniversitemizde Solo Türk’ten Muhteşem Gösteri

Üniversitemizde Solo Türk’ten Muhteşem Gösteri

Türk Hava Kuvvetleri’nin hava akrobasi ekibi Solo Türk, Erciyes Üniversitesi’nde muhteşem bir gösteri sundu. Solo Türk’ün sergilediği gösteriyi, üniversite merkez kampüsünde on binlerce Kayserili alkışlarla izledi.

Gösteri için Veteriner Fakültesi yanındaki gösteri alanına tribün kuruldu. Vali Süleyman Kamçı, Kayseri 2. Hava İkmal Bakım Merkezi ve Garnizon Komutanı Hv. Tuğgeneral Ercan Teke, 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Hv. Pilot Tuğgeneral Selçuk Aygün, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Güney, Vali Yardımcısı Mehmet Emin Avcı ile çok sayıda protokolün da izlediği gösteri öncesi Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı konser verdi.

Gösteri başlamadan selamlama konuşmalarında ise Erciyes Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Berat Deniz, davetlerini kırmayarak üniversiteye gelip muhteşem gösterisini sunan Solo Türk ekibi ile bu gösteriye destek olan Valilik, Büyükşehir Belediyesi, Erciyes Üniversitesi Rektörlüğüne çok teşekkür etti.

Türk Hava Kuvvetlerimizin hava akrobasi ekibi Solo Türk’ün sergileyeceği gösteriye hepiniz hoş geldiniz” diyerek sözlerine başlayan Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven de, şunları söyledi:

“Bu yıl üniversitemizin 40. kuruluş yıldönümünü kutlamaktayız. Bu yılki tüm etkinliklerimizi 40. yıl etkinlikleri adıyla gerçekleştirmekteyiz. Bugün burada ülkemizin gözbebeği Hava Kuvvetlerimiz akrobasi ekibi Solo Türk’ün sergileyeceği gösteri de 40. yıl etkinlikleri kapsamında düzenlenmektedir. Öğrenci Konseyimizin daveti üzerine Üniversitemize gelen Solo Türk ekibine, sergileyeceği ve burada bulunan herkesin büyük beğeni ile seyredeceği gösteri için şimdiden çok teşekkür ediyorum. Gerek sınır içi, gerekse sınır dışında son dönemde terörle mücadelede sergilediği başarı ve kahramanlıkla tüm dünyanın gıptayla takip ettiği Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ile ne kadar övünsek azdır.”

Konuşmaların ardından sahnede Solo Türk subaylarının sunumu ile gökyüzünde Solo Türk, muhteşem gösterisini sundu. On binlerce Kayserili ise Solo Türk’ün muhteşem hareketlerini büyük heyecan ve gururla alkışlarla izledi.

Video için tıklayınız

07 Nisan 2018 Cumartesi