×
×
HABERLER
Üniversitemizde TÜBİTAK 13. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Kayseri Bölge Yarışması Sergisi Açıldı
HIZLI ERİŞİM

HABERLER
Üniversitemizde TÜBİTAK 13. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Kayseri Bölge Yarışması Sergisi Açıldı

Üniversitemiz ev sahipliğinde düzenlenen TÜBİTAK 13. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Kayseri Bölge Yarışması’na katılan projelerin yer aldığı serginin açılışı yapıldı.

Süleyman Demirel Spor Salonu’nda gerçekleştirilen sergi açılış törenine; Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recai Kılıç, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, TÜBİTAK Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Sabahattin Ünalan ile çok sayıda akademisyen, öğretmen ve öğrenci katıldı.

TÜBİTAK Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Sabahattin Ünalan, programın açılış konuşmasında 10 alanda 495 proje başvurusundan 100 projenin sergilenmeye hak kazandığını söyledi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recai Kılıç da konuşmasında, TÜBİTAK yarışmasına ev sahipliği yapmaktan mutlu olduklarını belirtti.

 Rektör Yardımcısı Kılıç, “Bilimsel proje ve araştırmalara göstermiş olduğunuz bilgi son derece bizi mutlu ediyor. Gelecek adına son derece sevindiriyor. Bundan sonraki süreçlerde lise ve üniversite yıllarınızda bu araştırma ruhunuzu ve enerjinizi oralara da taşıyıp, çok başarılı araştırmacılar ve bulunduğunuz kadrolarda ki seviyelerinizle ülkemize çok değerli katkılar sağlayacağınıza eminiz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından 3 gün sürecek olan proje sergisinin açılış kurdelesi kesildi. Sergiyi gezen protokol, projeler hakkında öğrencilerden bilgi aldı.

 Video için tıklayınız


25 Mart 2019 Pazartesi
Toplam 0 görüntüleme
DİĞER HABERLER