×
×
HABERLER
Veteriner Fakültemizde “7. Geleneksel Süt Günü” Etkinlikleri Düzenlendi
HIZLI ERİŞİM

HABERLER
Veteriner Fakültemizde “7. Geleneksel Süt Günü” Etkinlikleri Düzenlendi

Üniversitemiz Veteriner Fakültesi tarafından Dünya Süt Günü etkinlikleri çerçevesinde Süt Paneli düzenlendi.

Veteriner Fakültesi Konferans Salonu’ndaki etkinliğe Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah İnci ile çok sayıda öğretim görevlisi ve öğrenci katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah İnci, süt tüketimine farkındalık yaratmak için her yıl etkinlik düzenlediklerini belirtti.

Dekan İnci, “Modern bilimsel bilgiler sütün fonksiyonel hayvansal ürün veya fonksiyonel hayvansal gıda üretimi konseptinde tüketilmesi gerektiğine işaret etmektedir. Bu çerçevede süt proteinleri ile bağışıklık arasındaki ilişkiye çok dikkat edilmesinin gerekliliği bilimsel olarak ortaya konmuştur. Öte yandan Avrupa kültür ırkı inekler ile Asya orijinli yerli ırk ineklerin sütlerinin toplumlarda bağışıklık üzerindeki karşılaştırmalı bilimsel bulgular günümüzde süt üretim ve tüketimine yeni bir boyut getirmiştir ” dedi.

Dekan İnci’nin açılış konuşmasının ardından etkinlik, Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yeliz Yıldırım tarafından “Isı İşlemi Sonucu Gıdalarda Oluşan Toksik Maddeler”, İl Tarım Orman Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Ergün Tuğluk tarafından da “Tarım ve Orman Bakanlığı Gözüyle Süt” konulu sunumlar ile devam etti.

Etkinlik soru-cevabın ardından sona erdi.

Video için tıklayınız


21 Mayıs 2019 Salı
Toplam 0 görüntüleme
DİĞER HABERLER