“Anadolu'nun Öyküleri” Adlı Resim Sergisi Sabancı Kültür Sitesi’nde Ziyaretçilerle Buluştu

Üniversitemizde “Anadolu'nun Öyküleri” adlı resim sergisi açıldı.

Sabancı Kültür Sitesi’nde düzenlenen serginin açılışına; Saadet Partisi Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Oktay Özkan ve Prof. Dr. Hakan Aydın ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen sergide, Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü 4. sınıf öğrencisi Ramazan Demirci’nin bir yıldır üzerinde çalıştığı ve TÜBİTAK tarafından destek almaya hak kazanan “Kültür Havuzu Anadolu’nun Kayseri İli Sarız İlçesi, Yeşilkent (Yalak) Köyü Ekseninde Yok Olmaya Yüz Tutmuş Yaylacılık Köy Evleri ve Öyküleri” konulu proje kapsamında hazırladığı eserler görücüye çıktı.

Eserlerinde, doğduğu ve çocukluğunun geçtiği Kayseri’nin Sarız İlçesi Yeşilkent Köyü’ne ait kültürel değerleri yansıtan Ramazan Demirci; köy konaklarını resmederken, içinde yaşayan insanların kısa öykülerine de yer verdi.

Sergi, 18-22 Mart 2024 tarihleri arasında ziyaret edilebilecek.

18 Mart 2024 Pazartesi