×
×
HABERLER
İhracat Akademisi Üniversitemiz Paydaşlığında Başladı
HIZLI ERİŞİM

HABERLER
İhracat Akademisi Üniversitemiz Paydaşlığında Başladı

İhracatçılara yönelik yürütülen eğitim ve bilgilendirme faaliyetlerinin akademik ve kurumsal bir çatı altında güçlendirilmesi amacıyla hayata geçirilen “İhracat Akademisi” Ticaret Bakanlığı ile Üniversitemiz arasında imzalanan protokol ile başladı.

Ticaret Odası ev sahipliğinde düzenlenen imza törenine Ticaret Bakan Yardımcısı Ö. Volkan Ağar, Rektörümüz Prof. Dr. Fatih Altun, Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, Oda ve Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, akademisyenler ve iş insanları katıldı.

Protokol imza töreninde konuşan Ticaret Bakan Yardımcısı Ö. Volkan Ağar, İhracat Akademisinin müfredatını, dış ticaretin tüm süreçlerinde bu bilgi iş hayatında nasıl karşıma çıkar ve nasıl kullanabilirim mantığıyla ele aldıklarını belirterek, şunları kaydetti: “ihracatta pazar araştırması yöntemleri ve stratejilerinden ihracat mevzuatına, uluslararası pazarlama ve markalaşmadan gümrük uygulamalarına, ihracatın finansmanından ödeme ve teslim şekillerine kadar her konunun titizlikle dahil edildiği ihracat derslerinin yanı sıra e-ihracat, devlet destekleri, Dahilde İşleme Rejimi ve Destek Yönetim Sistemine yönelik konuları derslerimizde ele alıyoruz. İhracat Akademisi mezunlarına verilen Bakanlığımız, Yükseköğretim Kurulu ve ilgili Üniversitelerimizin logolarını taşıyan sertifikalar katılımcıları profesyonel hayatlarında daha da ön plana çıkaracaktır. Mezunlarımızın, özel sektörde staj ve istihdam imkanlarının kolaylaştırılması noktasında ise çalışmalarımıza devam ediyoruz. İhracat ekosistemimizin insan kaynağı alt yapısını güçlendirecek ve yeni ihracatçılar kazandıracak İhracat Akademisi bizlere; yeni pazarların, yeni ihraç ürünlerin, kısacası yeni başarıların kapısını aralayacak. Ticaret Bakanımız Sayın Prof. Dr. Ömer Bolat’ın akademik vizyonu doğrultusunda hayata geçirilen “İhracat Akademisi”nin, Marmara Üniversitesi ve Ankara Üniversitesinde başlayan ilk dönemleri başarıyla tamamlandı. Akademi artık ilk mezunlarını vermeye hazırlanıyor.”

Konuşmasında Üniversitemiz ile birlikte yakın zamanda Kayseri’de başlayacak eğitim programlarının İhracat Akademisine büyük güç sağlayacak ve diğer üniversiteleri de örnek olacağının altını çizen Bakan Yardımcısı Ağar, “Bugün ise; üniversite ağımıza bir yenisini eklemek için bir araya geldik. Kökleri 1968 yılına kadar uzanan, Bugün toplam 19 fakülte, 1 yüksekokul, 1 meslek yüksekokulu, 8 enstitü ve 42 araştırma merkezine ev sahipliği yapan, 2400'e yakın akademik personelin görev yaptığı, Yaklaşık 49.000'e yakın öğrencinin eğitim gördüğü, Sanayimizin tam kalbinde konumlanmış, Anadolu’nun en önemli ilim merkezlerinden biri olan, Erciyes Üniversitesi ile iş birliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

Rektörümüz Prof. Dr. Fatih Altun da konuşmasında Üniversite olarak, sadece Ar-Ge de kalmayıp, Ür-Ge süreçlerinde de topluma katkı sağlamaya devam ettiklerine dikkat çekerek, şöyle devam etti: “ Türkiye’de araştırma devlet üniversiteleri arasında 8. sırada yer almamız, aslında Erciyes Üniversitesi'nin şehrine yakışır bir şekilde nasıl bir kalite ve kapasiteye sahip olduğunu çok net ortaya koymaktadır. Bizde bu üniversitenin yöneticisi olarak bu bilgilere sahip bir şekilde sadece ulusal boyutta değil uluslararası boyutta da çalışmalarımıza gayretle devam ediyoruz. Sadece Ar-Ge de kalmıyoruz, Ür-Ge süreçlerinde de topluma katkı sağlamaya çalışıyoruz. Çünkü ben her zaman şunu ifade ediyorum, üniversiteler bulunduğu şehrin mutlaka ticaretinde, ekonomisinde lokomotif olmaya, yeni vizyon projelerle lokomotif görev üstlenmek zorundadır diye düşünüyoruz. Bunları başardığınız sürece aslında üniversitenin teknolojik gelişimine vazgeçilmez seviyelere doğru yol alıp devam etmiş oluyoruz. Özellikle şehrimizde 46 bin öğrencisi olan Erciyes Üniversitesi'nin 3 bin 200 öğrencisinin uluslararası öğrenci olması bizim için son derece ciddi bir potansiyeli ortaya koymaktadır. Bu rakamında arttırılması için gayretlerimize devam ediyoruz. Özellikle Ticaret Bakanlığımızın bu projesinde Marmara ve Ankara Üniversitelerinden sonra bu protokolü imzalayacak olan üçüncü üniversite olmamızda ziyadesiyle bizleri memnun etmektedir. Özellikle ihracat akademisi boyutlarında üniversitemizin sahip olduğu imkan ve kabiliyetlerle güzel sonuçlar elde edeceğimizi düşünüyorum.”

Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy ise törende yaptığı konuşmasında “Kayseri Ticaret Odası olarak bizler her zaman üreticimizin, ihracatçımızın ve girişimcilerimizin yanındayız” dedi.

Başka Gülsoy sözlerini şöyle sürdürdü: “Kayseri’den yetişen gençlerimiz, küresel ticaretin dilini konuşabilecek, yeni pazarlara daha donanımlı adımlarla yönelebilecektir. Kayseri iş dünyası olarak biz de bu projeyi sahiplenerek, ihracat yapan firma sayımızı artırmaya, yeni ihracatçılar kazandırmaya kararlı olduğumuzu belirtmek istiyorum. Bu vesileyle, bu önemli projede emeği geçen başta Ticaret Bakanlığımıza, Yükseköğretim Kurulumuza, Erciyes Üniversitemize ve İhracat Akademisi Eğitim Hizmetleri A.Ş.’ye bu vizyoner projeyi hayata geçirdikleri için yürekten teşekkür ediyorum.”

Konuşmaların ardından İhracat Akademisi’nin iş birliği protokolü imzalandı.

Protokol imzasının ardından eğitim programına geçildi.

Ticaret Bakanlığı üst düzey yetkilileri, sektörün alanında isim yapmış temsilcileri ve Üniversitemizin alanında uzman seçkin akademisyenlerinin eğitim vereceği akademi programı 90 saatlik eğitim programından oluşacak.





22 Mayıs 2025 Perşembe
Toplam 109 görüntüleme
DİĞER HABERLER