Üniversitemiz Akademisyenlerine Ödül Yağmuru !

Üniversitemiz Akademisyenlerine Ödül Yağmuru !

100. Yıl TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri Töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde, Ankara'da Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Tören kapsamında Üniversitemizden  5 Öğretim Üyesine ödülleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tevdi edildi.

Törende Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Derviş Karaboğa, yapay zeka alanındaki çalışmalarıyla; özgün, öncü ve çığır açan projeleriyle öne çıkan bilim insanlarına verilen Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) 2023 Uluslararası Akademi Ödülü ile Mühendislik Bilimleri kategorisinde 2023 100.Yıl TÜBİTAK Bilim Ödülü olmak üzere 2 ödüle birden layık görüldü. Prof. Dr. Derviş Karaboğa ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurhan Karaboğa TÜBA - TESEP ödülünü elde ederken, Üniversitemiz Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emrah Tıraş ile Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Yavuz Nuri Ertaş’a TÜBA - GEBİP ödülü verildi.

Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zeynep Burçin Gönen ise Sağlık Bilimleri kategorisinde 2023 TÜBİTAK Teşvik ödülünü aldı.

Erciyes Üniversitesi olarak her zaman zirveyi hedeflediklerini ve bu bağlamda çalışmalar yürüterek akademisyenleri her alanda desteklediklerini vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. Fatih Altun, alanlarında gerçekleştirdikleri üstün nitelikli çalışmalar nedeniyle ödüle layık görülen üstün başarılı bilim insanlarını tebrik ederek, bundan sonraki çalışmalarında başarılar diledi.

27 Aralık 2023 Çarşamba