×
×
HABERLER
Çocuk Kanser ve Kemik İliği Nakli Hastanesi Tanıtım Toplantısı Düzenlendi
HIZLI ERİŞİM

HABERLER
Çocuk Kanser ve Kemik İliği Nakli Hastanesi Tanıtım Toplantısı Düzenlendi

Erciyes Üniversitesi kampüsünde Kansere Karşı Birlikte Derneği (KANKA) öncülüğünde hayırseverlerin katkısı ile inşaatı süren ERÜ Çocuk Kanser ve Kemik İliği Nakli Hastanesi için tanıtım toplantısı düzenlendi.

OSB Bölge Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya, Vali Şehmus Günaydın, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitçi, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, Boydak Holding CEO’su Alpaslan Baki Ertekin ile dernek yöneticileri, hayırseverler ile çok sayıda davetli katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan KANKA Derneği Başkanı Prof. Dr. Musa Karakükçü, yapımı devam eden Çocuk Hematoloji-Onkoloji ve Kemik İliği Nakli Hastanesi hakkında bilgiler verdi.

Prof. Dr. Karakükçü, “Tamamlanacak olan hastane Türkiye’nin ilk Hematoloji-Onkoloji ve Kemik İliği Hastanesi olma özelliği ile beraber toplamda 60 yatak kapasitelidir. Hastane içerisinde çocuk oyun alanları, tiyatro merkezleri ve aile evi de bulunacaktır” dedi.

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış da konuşmasında, üniversite hakkında bilgiler verdi. Rektör Çalış, “Üniversite Hastanemiz, İç Anadolu’ya hizmet eden bir hastanedir. Ankara’dan sonra İç Anadolu’nun en büyük hastanesi diyebiliriz. Çevre illere hitap eden bir hastanedir. O yüzden de hastanemizin sorumluluğu çok büyüktür” diye konuştu.

2017 yılında KANKA Derneği ile yapılan bir protokolle Çocuk Hematoloji-Onkoloji ve Kemik İliği Nakli Hastanesi’nin inşaatına başladığını ve inşaatı tamamlandığında hastanenin üniversiteye teslim edileceğini hatırlatan Rektör Çalış, “Bazı yanlış anlaşılmalar mevcut. Dernek hastaneyi niye yapıyor. Üniversiteye devri olur mu? Olmaz mı? Verirse sonrasında bir takım istekler olacak mı diye. Kesinlikle öyle bir durum yok. Protokolde aynen hibe edilecek hastanemize. O yüzden de çok önemli. Sayın Bakanımıza daha öncede söylemiştim. Buraya yapılan hayır, hayırların en hayırlısıdır. Çünkü gerçekten cana yatırılan bir hayır.  Allah kimseyi çocuğu ile sınav etmesin. Gerçekten bunu yaşayan bilir” şeklinde konuştu.

OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, Boydak Holding CEO’su Alpaslan Baki Ertekin, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ve MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’da etkinlikte yaptıkları konuşmalarda, hastane inşaatı için ellerinden gelen her türlü desteği vereceklerini söylediler.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki de konuşmasında, hastane inşaatına maddi manevi katkı veren hayırseverlere teşekkür etti.

Özhaseki, “Şükürler olsun ki, şehrimizin güzel bir tarafı var. Hayırseverler şehri sıfatını hak eden sanırım tek şehir. Bu konuda şampiyonuz. İnşallah elimizden bu şampiyonluğu alırlar. Kıskanmıyoruz. Bir başka şehir çıkar, yüzlerce hayır işi yapar. Bizde deriz ki, şu şehir bizi geçti. Hayırda keşke bizde onu geçebilsek deriz. Ama şuana kadar bize söylettiren başka şehir çıkmadı. Çok şükür o sıfatımızı taşıyoruz. Bu sıfatımızı da kolay kolay bırakmaya niyetimiz yok” diye konuştu.

Vali Şehmus Günaydın da konuşmasında bu işe emek veren, destek verenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından toplantıya katılan protokol ve hayırseverlerden hastaneye oda tefrişatı konusunda söz alındı.

Toplantı protokolün toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.


 Video için tıklayınız


02 Eylül 2019 Pazartesi
Toplam 0 görüntüleme
DİĞER HABERLER