ERÜ Hastaneleri’nde “SEPSİS Hastalığı” Farkındalık Eğitimi Düzenlendi

ERÜ Hastaneleri’nde “SEPSİS Hastalığı” Farkındalık Eğitimi Düzenlendi

Sağlık Bakanlığı ile Türk Yoğun Bakım Derneği’nin katkıları ile yurt genelinde “SEPSİS” hastalığı konusunda farkındalık eğitimleri kapsamında Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Hastaneleri’nde “SEPSİS 2017-2018 Eğitim Paketi” sunumu gerçekleştirildi.

Gevher Nesibe Hastanesi Başhekimlik A Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Karamehmet Yıldız, İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Kılıç, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Poyrazoğlu, Tıp Fakültesi Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Kudret Doğru ile çok sayıda hekim katıldı.

Eğitim toplantısının açılış konuşmasında İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Kılıç, Sepsis’in dünyada 30 milyondan fazla kişiyi etkileyen, görülme sıklığı her geçen yıl artış gösteren önemli bir sağlık problemi olduğunu kaydetti.

İl Sağlık Müdürü Kılıç, “Geçtiğimiz yıllarda 13 Eylül Dünya Sepsis Günü olarak kabul edilmiş ve farkındalık eğitimleri düzenlenmiş olup, 26 Mayıs 2017 yılında Cenevre’de gerçekleştirilen Dünya Sağlık Kurulunda önemli hastalıklar listesine alınmıştır. Ve böylelikle 13 Eylül Dünya Sepsis Günü resmen kabul edilmiştir. Bu gelişmeler doğrultusunda Sağlık Bakanlığı himayesinde sağlık çalışanlarının eğitimini hedefleyen SEPSİS farkındalık, tanı, ilk tedavi ve ileri tedavileri içeren eğitim seferberliği planlanmıştır” dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Karamehmet Yıldız ise yaptığı konuşmasında Sepsis’in hızla yayılan bir hastalık olduğuna dikkat çekti.

Rektör Yardımcısı Yıldız, “2017 yılından itibaren her yıl 13 Eylül’de bu etkinlikleri gerçekleştiriyoruz. Şimdiye kadar etkinlikler Eğitim ve Araştırma Hastanemizde yapılmaktaydı. Bu yıl ise İl Sağlık Müdürlüğümüz ile Türk Yoğun Bakım Derneği tarafından düzenlenen etkinliğe, üniversite olarak ev sahipliği yapmaktan mutluyuz. Her yıl 30 milyon kişiyi etkileyen bu hastalıkla ilgili, hekimlerin ve sağlık çalışanlarının bilgi sahibi olması oldukça önemli” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aliye Esmaoğlu Çoruh, SEPSİS hastalığı konusunda farkındalık, tanı ve tedavi programını içeren “SEPSİS 2017-2018 Eğitim Paketi Sunumu” gerçekleştirdi.

Video için tıklayınız

13 Eylül 2017 Çarşamba