Rusça Olimpiyatlarında Üniversitemizin Başarısı

Rusça Olimpiyatlarında Üniversitemizin Başarısı

Ünlü Rus şair Aleksandr Puşkin’in 220. doğum günü anısına düzenlenen V.  Rusça Olimpiyatlarında, üniversite öğrencilerimiz Doğan Çadırcıoğlu B1 seviyesinde, Ali Çimen ise A1 seviyesinde 3.’lük elde etti.

Marmaris Belediye binasında Rus şair Aleksandr Puşkin’in 220. doğum günü anısına düzenlenen V.  Rusça Olimpiyatları finaline, Rus Dili ve Edebiyatı bölüm başkanları, Rusça öğretmenleri, Rusça kursları düzenleyen kuruluşların başkanları, Rusya Halkların Dostluğu Üniversitesi (RUDN) ve Rusya Federasyonu Başkanlığı’na bağlı Rusya Ulusal Ekonomi Akademisi’nin (RANEPA) temsilcileri katıldı.

Ödül töreninde olimpiyatlarda aktif rol alan ve finalistleri hazırlayan Rus Dili Bölüm başkanları ve öğretmenlerine, Rusya’nın Türkiye Büyükelçisi Aleksey  Yerhov imzalı teşekkür mektupları takdim edildi.

Törende ayrıca Rus Dili ve Edebiyatı Bölümünden öğrencilerimiz Doğan Çadırcıoğlu B1, Ali Çimen ise A1 seviyesinde 3.’lük derecesi elde etti.

14 Ekim 2019 Pazartesi