×
×
HABERLER
Üniversitemizde “Doğum Jinekoloji ve Yavru Bakımı Çalıştayı” Düzenlendi
HIZLI ERİŞİM

HABERLER
Üniversitemizde “Doğum Jinekoloji ve Yavru Bakımı Çalıştayı” Düzenlendi

Veteriner Fakültemiz tarafından “Doğum Jinekoloji ve Yavru Bakımı” çalıştayı düzenlendi

Veteriner Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen çalıştaya,  Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Recai Kılıç, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah İnci ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Çalıştayın açılış konuşmasında Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah İnci, fakülteleri hakkında bilgiler verdi.

Dekan İnci: “Veteriner Fakültesi dinamik yapısıyla yine bilimsel bir etkinliğe platform oluşturmuştur. Öğrencilerimiz kendilerine verilmiş olan özgüveni kendilerinde buldukları özgüvenle memleketimizin problemlerini, hekimlik sahamızın problemlerini sırasıyla tek tek ele alıp yarattıkları platformlarda tartışacaklardır.  Doğum ve jinekolojiyle ilgili özellikle de sığırcılık sahasında verim kayıplarının bilimsel raporlara göre hala yüksek olduğunu maalesef söylemek durumundayız. Arkadaşlarımızın böyle bir ciddi konuyu çalıştaylarına tema yapmış olmalarını çok anlamlı buluyorum.” diye konuştu.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Recai Kılıç ise konuşmasında bilimsel etkinliklerin önemine vurgu yaptı.

Rektör Yardımcısı Kılıç: “Düzenlenen çalıştay, ilgili konuda teknik açıdan konunun uzmanları ilgili araştırmacıların, bir araya gelip problemlerin çözüm önerilerinin ve ileriye dönük tartışması gereken konuların, gündeme getirilip önemli bir platform oluşturması açısından önem arz ediyor. İkincisi de ulusal ve uluslararası düzeyde ilgili katılımcılar ile işbirliklerinin güçlendirilmesi, geliştirilmesi ve yeni olası işbirliklerini tetiklemesi açısından ayrıca bir önemi vardır. Belki de en önemlisi özellikle kulüp arkadaşlarımızın öğrenci arkadaşlarımızın etkin olduğu görülmektedir.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Murat Fındık’ın “Koyunlarda Üreme Yöntemi” konulu sunumla ile devam etti.

 
Video için tıklayınız  


06 Mart 2020 Cuma
Toplam 0 görüntüleme
DİĞER HABERLER